´╗┐
´╗┐
|


Bir bilginin sadece notlar─▒m─▒zda olmas─▒da yeterli de─čildir. O bilgilerin nas─▒l soru yap─▒laca─č─▒, tam olarak neresinin soru olabilece─či ve bazen de soru olarak soruldu─čunda nas─▒l hatalar yap─▒labilece─či de e─čitmenlerimiz taraf─▒ndan derslerimizde ├Âzenle vurgulanmaktad─▒r.

.

A┼ča─č─▒da Nisan 2010 TUS sorular─▒ndan baz─▒ zor soru ├Ârnekleri ve e─čitmenlerimizin derslerde bunlar─▒ nas─▒l vurgulad─▒klar─▒n─▒ g├Âsteren baz─▒ ├Ârnek g├Âr├╝nt├╝ler bulacaks─▒n─▒z.

.

─░┼×TE 10 ├ľRNEK:

├ľrnek 1 ├ľrnek 2 ├ľrnek 3 ├ľrnek 4 ├ľrnek 5 ├ľrnek 6 ├ľrnek 7 ├ľrnek 8 ├ľrnek 9 ├ľrnek 10

Nisan 2010 TUS S─▒nav─▒

Temel Bilimler 5. Soru

2010 D├Ânemi

Anatomi Dersi Offline G├Âr├╝nt├╝s├╝

5. A┼ča─č─▒daki ba─člardan hangisi koparsa
caput radii serbest kal─▒r?

A) Ligamentum collaterale radiale

B) Ligamentum collaterale ulnare

C) Ligamentum anulare radii

D) Chorda obliqua

E) Ligamentum carpi radiale

Cevap C

Nisan 2010 TUS S─▒nav─▒

Temel Bilimler 32. Soru

2010 D├Ânemi

Biyokimya Dersi Offline G├Âr├╝nt├╝s├╝

32. Hiperamonemili bir hastada,a┼ča─č─▒dakilerden hangisinin amonyak seviyesinin d├╝┼č├╝r├╝lmesine katk─▒s─▒ olmaz?

A) Arjinin verilmesi

B) Glutamin verilmesi

C) Diyetle al─▒nan proteinlerin azalt─▒lmas─▒

D) Sodyum benzoat verilmesi

E) Fenilasetat verilmesi

Cevap B

Nisan 2010 TUS S─▒nav─▒

Temel Bilimler 38. Soru

2010 D├Ânemi

Biyokimya Dersi Offline G├Âr├╝nt├╝s├╝

38. Sentezlenmi┼č proteinlerin do─čru katlanmas─▒na yard─▒mc─▒ olan molek├╝l a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?

A) Kolesterol

B) ┼×aperon

C) Porin

D) Lamin

E) Glikozaminoglikan

Cevap B

Nisan 2010 TUS S─▒nav─▒

Temel Bilimler 48. Soru

2010 D├Ânemi

Mikrobiyoloji Dersi Offline G├Âr├╝nt├╝s├╝

48. ─░nflamatuvar reaksiyonlarda rol├╝ olan yard─▒mc─▒ T h├╝cre alt grubu Th1 a┼ča─č─▒daki sitokinlerden hangisini salg─▒lar?

A) IL-4

B) IL-6
C)
IL-10

D) IL-13

E) IFN-╬│

Cevap E

Nisan 2010 TUS S─▒nav─▒

Temel Bilimler 72. Soru

2010 D├Ânemi

Patoloji Dersi Offline G├Âr├╝nt├╝s├╝

72. Reaktif germinal merkezler ├ževresindeki k├╝├ž├╝k lenfoid h├╝crelerin proliferasyonu ve t(11; 14) translokasyonu ile karakterize mat├╝r B h├╝creli lenfoma a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


A) K├╝├ž├╝k lenfositik lenfoma
B)
Marjinal zon lenfomas─▒
C)
Folik├╝ler lenfoma
D)
Burkitt lenfoma
E)
Mantle h├╝creli lenfoma

Cevap E

Nisan 2010 TUS S─▒nav─▒

Temel Bilimler 74. Soru

2010 D├Ânemi

Patoloji Dersi Offline G├Âr├╝nt├╝s├╝

74. Viral imm├╝nizasyonu takiben geli┼čebilen demiyelinizan hastal─▒k a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


A)
Akut dissemine ensefalomiyelit

B) Progresif multifokal l├Âkodistrofi
C)
Santral pontin miyelinolizis

D) Marchiafava-Bignami hastal─▒─č─▒

E) Adrenol├Âkodistrofi

Cevap A

Nisan 2010 TUS S─▒nav─▒

Klinik Bilimler 91. Soru

2010 D├Ânemi

Kad─▒n Do─čum Dersi Offline G├Âr├╝nt├╝s├╝

91. Term gebelikte, fetal ba┼č─▒n a┼ča─č─▒daki ├ževre/├žaplar─▒ndan hangisi en k─▒sad─▒r?

A) Oksipitofrontal

B) Biparyetal
C)
Bitemporal

D) Oksipitomental

E) Suboksipitobregmatik

Cevap C

Nisan 2010 TUS S─▒nav─▒

2010 D├Ânemi Tus Kamp─▒

Kad─▒n Do─čum Dersi Offline G├Âr├╝nt├╝s├╝

Klinik Bilimler 92. Soru

92.Fetal ba┼č angaje ise, biparyetal ├žap en az─▒ndan kemik pelvisin hangi anatomik yap─▒s─▒n─▒ ge├žmi┼č demektir?


A) Pubik t├╝berk├╝l

B) Spina iliaka anterior superior
C)
Spina iskiadika

D) Tuber iskii

E) Linea terminalis

Cevap E

Temel Bilimler 99. Soru

99. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi saf ├Âstrojen

resept├Âr antagonistidir?

A) Tamoksifen

B) Roleksifen
C)
Toremifen

D) Fulvestrant

E) Danazol

Cevap D

Nisan 2010 TUS S─▒nav─▒

Temel Bilimler 95. Soru

2010 D├Ânemi

Farmakoloji Dersi Offline G├Âr├╝nt├╝s├╝

95. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi vinblastin,vinkristin ve vinorelbinin gibi bitki alkaloidlerinin antikanserojen etkinli─čini en iyi a├ž─▒klar?


A) H├╝cre iskeletindeki mikrot├╝b├╝llerin

polimerizasyonunun inhibisyonu ile mitozun engellenmesi

B) DNA daki guaninlerin alkillenmesi sonucu DNA sentezinin engellenmesi

C) P├╝rin antagonisti gibi davranarak DNA sentezinin engellenmesi

D) Pirimidin antagonisti gibi davranarak DNA sentezinin engellenmesi

E) H├╝cre zar─▒na ba─članarak h├╝cre b├╝t├╝nl├╝─č├╝n├╝n bozulmas─▒

Cevap A

Nisan 2010 TUS S─▒nav─▒

Klinik Bilimler 93. Soru

2010 D├Ânemi Tus Kamp─▒

Kad─▒n Do─čum Dersi Offline G├Âr├╝nt├╝s├╝

93. A┼ča─č─▒daki germ h├╝creli over t├╝m├Ârlerinden hangisinin bilateral g├Âr├╝lme s─▒kl─▒─č─▒ en y├╝ksektir?


A)
Disgerminom

B) Embriyonal karsinom

C) Poliembriyoma

D) Yolk sak t├╝m├Âr├╝

E) ─░mmat├╝r teratom

Cevap A